Rudolfova pekara

(Rudolph's Bakery)

titlovani gastro reality, Holandija, 2012, 25 minuta


uloge: 
Rudolph van Veen
Rudolf van Vin (Rudolph van Veen) je jedan od najpoznatijih svetskih, a svakako najpoznatiji holandski kuvar i medijska ličnost. Rođen je 1967. godine i još kao dete je znao da će postati kuvar. Diplomirao je kao najbolji student na Coolinary School of Breda, a zatim je dobio zvanje Master Chefa. Poznat po svojim emisijama "Lako, može svako" (De Makkelijke Maaltijd), "Rudolfova pekara" (Rudolph's Bakery) i "Ukus života" (The Taste Of Life).

Još sa deset godina, pravljenje raznih kolača i kuvanje bili su mu hobiji. Pravio je razne vrste peciva, korpe od peciva, razne skulpture od putera i velike torte. Školu za kulinarstvo je upisao već sa dvanaest godina, što je za njega bilo ostvarenje sna. Kako i sam Rudolf kaže kuvanje je poput ljubavi i muzike - stvoreno je za svakoga. Nikada ne bi trebalo da bude predstavljeno kao nešto što je teško izvesti.

2011. godine pokreće uzbudljiv novi projekat pod nazivom "Bus Stop Bakery". Zajedno sa osam polaznika, restaurirao je stari školski autobus i od njega napravio malu pekaru. To je bio školski projekat studenata koji je trebalo da naprave kreativnu biznis ideju. Za Rudolfa je to bio veliki izazov, da nešto staro predstavi na nov način. Ovaj projekat je trajao šest meseci, međutim, bilo je vredno svakog napora. Studenti su osvojili Nacionalnu studentsku nagradu 2011. godine, kao i pristojnu sumu novca koja je otišla za četiri različite dečije humanitarne organizacije.

Rudolf smatra da muškarci sada imaju prilike da otkriju zabavnu stranu kuvanja, ako imaju volje, mogu otkriti da je kuvanje nešto što je zapravo vrlo zabavno raditi. Mogu kuvati po receptima, a mogu i eksperimentisati. Jedina stvar koja posle može da im se desi jeste da za to dobiju komplimente. Za njega ne postoje nikakve tajne. Ako radite stvari koje želite i volite, vremenom ćete postati ono što zaista jeste.


Sezone218869 218870 218941